MALATYA / YEŞİLYURT - Ali Kuşcu Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Ali Kuşcu Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Yakınca Mah.Filistin Cad.No10 YEŞİLYURT / MALATYA
Vizyon
Öğrenciyi toplumdan soyutlamadan akranlarıyla beraber en az kısıtlayıcı ortamlarda kaynaştırmak. Öğrencilerin gelişim özellikleri ve bireysel farklılıklarını da dikkate alarak; 1- Bireyselleştirilmiş eğitim programının esas alındığı, 2- Bireyin yaşamının her alanda desteklendiği, 3- Ailenin eğitimin ayrılmaz bir parçası olduğunu fark ettiren, 4- Her bireyin fikirlerinin değerli olduğu bilincinde olan, 5- Bireyin sosyal hayata uyumu ile bağımsız yaşam becerilerini kazandıran, 6- Tüketici durumdan toplumda kendine yeten ve üreten birey olmasını sağlayan, 7- Sivil toplum örgütleriyle bütünleşen; 8- Hakkını arayan ve sorgulayan bireyler olarak ön plana çıkartmak hedefimizdir.
Misyon
* Normal eğitim programından yararlanamayan bireylere özel olarak, * Uygun koşullar oluşturularak, * Özel olarak yetiştirilmiş personelimizce bireyin düzeyine uygun eğitim programları hazırlayarak, Bunları uygun yöntemler kullanarak eğitim ihtiyacı olan bireylere sunmaktır.
09:00 / 14:10
Karakavak Mah.yeşilyurt