MALATYA / YEŞİLYURT - Ali Kuşcu Özel Eğitim Uygulama Okulu I. Kademe

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkuyla kutlandı. Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

06/03/2024 tarihinde Malatya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Birimi tarafından okulumuzda Öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile Deprem ve yangın tatbikatı başarılı bir şekilde yapıldı.

Ara

Farkındalık etkinliklerimiz Malatya Park AVM de devam etti. Emeği geçen her kese teşekkürler.

Ara

Birleşmiş Milletler tarafından engellilerin toplumsal yaşama tam ve diğer bireylerle eşit katılım sağlanmalarına ilişkin çalışmalar yürütülmüştür. Bu kapsamda engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve onları daha iyi anlayabilmek için 3 Aralık, 'Uluslararası Engelliler Günü' olarak ilan edilmiştir. Ülkemizde de çeşitli etkinlikler düzenlenerek eğitim, sağlık, çalışma hayatı gibi alanlarda fırsat eşitliği sağlanması ve farklılıklara saygı gösterilmesi, mekânsal erişim yanında teknoloji ve bilgiye erişimin bu bireyler için ne kadar önemli olduğuna dikkat çekilerek toplumsal farkındalık oluşturulması amaçlanmıştır.

Bizlerde Turgut Özal Özel Eğitim Meslek Okulu salonunda İlimizde bulunan diğer Özel Eğitim Okulları ile beraber güzel bir farkındalık oluşturmaya çalıştık.

10 Kasım Atatürk'ü Anma Programı

Kas

Malatya İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Okulumuz Ali Kuşçu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu’nda ‘Cumhuriyetin 100. Yılında 'Gülümsemeye Engel Yok' temalı diş sağlığı programı düzenlendi.

Projenin ilk etabında Okulumuz da gerçekleştirilen diş taraması programına Yeşilyurt Kaymakamı Sayın Kutsal Baytak, Sağlık İl Müdürü Sayın Dr. Öğr. Üyesi Erhan Berk, Milli Eğitim Müdürü Sayın Behçet Bakır katıldı.

Kas

Cumhuriyetin 100.Yılı Etkinlikleri çerçevesinde hazırlanan okul panolarımız.

Ekm

Okulumuz Sosyal Etkinlikler Kurulu 24/10/2023 tarihinde okulumuzda yapılacak etkinlklerin planlanması için toplandı.

Ekm

16/10/2023 tarihinde okulumuz Hemşiresi Neşe Gök tarafından Temizlik ve Hijyen konulu seminer düzenlendi.